Recept tortelloni salieboter

Tortelloni met salieboter

De eenvoud is de perfectie in de Italiaanse keuken. Niet te veel ingrediënten en toevoegingen, pure smaken. Een botersaus met salie is ongelooflijk lekker. Sowieso is salie een fijne kruid. Niet alleen voor je pasta, maar bijvoorbeeld ook in je kop thee. Maar terug naar deze pasta: 5 ingrediënten, that’s it! En het lekkerst is dit gerecht met een verse en gevulde pasta. De tortelloni – de grotere variant van de tortellini – is hier super geschikt voor.

Recept – voor 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gram verse tortelloni
 • 10 blaadjes salie
 • 1 eetlepel citroensap
 • Rasp van 1/2 citroen
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 50 gram boter
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Start met het maken van de botersaus. Leg de klont boter in een pan en laat op laag vuur smelten. Ondertussen wrijf je de salieblaadjes voorzichtig met je vingers zodat de salie aroma’s goed vrijkomen. Ik snijd ze vervolgens in iets kleinere stukken en voeg deze nu toe aan de boter. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en laat zachtjes pruttelen.

 2. Ondertussen zet je water op en kook je de verse pasta volgens de verpakking gaar. Dit is vaak super kort, dus wees alert. Het lekkerst vind ik zelf wanneer de pasta nog een kleine bite heeft. Rasp ondertussen de citroen en voeg vervolgens de citroensap (raps nog niet, is voor de garnering) en een eetlepel pasta kookwater toe aan de botersaus. Giet tot slot de pasta af.

 3. Voeg de tortelloni toe aan de botersaus en roer samen met de parmezaanse kaas nu goed door de botersaus.

 4. Serveer de tortelloni en garneer met de citroenrasp en naar wens nog wat parmezaanse kaas en/of citroensap. Geniet van deze pure smaken!

Trek in meer recepten?

Pan pizza

Je doet je oven direct weg na het proeven van een verse zelfgemaakte pizza uit…
Lees meer