Recept kaneelbroodjes uit Omnia oven met citroen glazuur laagje

Simpele kaneelbroodjes

Trek in iets zoets bij de koffie of thee? Of gewoon zin in iets lekkers? Deze knapperige, zoete, warme kaneelbroodjes maak je super gemakkelijk in je normale oven of in de Omnia oven op het vuur. Ideaal om te maken wanneer je even geen zin hebt in te veel werk. Daarnaast leuk om te variëren met deze kaneelbroodjes. Met of zonder glazuur en voeg ook eens rozijnen of pecannoten toe in de kaneelbroodjes.. heerlijk!

Recept – voor 8 broodjes

Ingrediënten

 • 1 rol vers pizzadeeg of croissant deeg (rechthoekig)
 • 50 gram roomboter
 • 50 gram bruine (basterd) suiker
 • 2 el kaneel

Glazuur

 • 50 gram poedersuiker
 • 1 tl melk
 • 1 tl citroensap

Bereiding

 1. Zorg dat je roomboter op kamertemperatuur is en in elk geval zacht genoeg om te mengen met 2 eetlepels kaneel. (Gebruik een mespunt van deze boter om de siliconen Omnia bakvorm in te vetten). Meng nu tot een mooi geheel en zet de suiker ook vast klaar.

 2. Rol het deeg uit en smeer de boter-kaneel laag uit over het deeg. Strooi nu de suiker over de laag heen en verdeel goed over het deegoppervlakte.

 3. Rol het deeg nu op – vanuit de smalste kant – en knijp de randen van het opgerolde deeg nu een beetje dicht zodat de broodjes straks niet open gaan staan. Snijd nu in 8 stukken.

 4. Duw de 8 rolletjes nog even een beetje aan zodat je ze iets platter op je ovenplaat of in de Omnia siliconen bakvorm legt. Bak de kaneelbroodjes zo’n 30 minuten in de Omnia oven op laag vuur. Keer eventueel halverwege om zodat de onderkant niet te donker wordt en de andere kant ook een mooie kleur krijgt. In een gewone oven bak ik ze op 200 graden zo’n 20 minuten.

 5. Wil je een lekker glazuur laagje over de kaneelbroodjes heen? Doe dan de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de melk en citroensap aan toe. Roer met een garde door totdat er een mooie egale dikke laag ontstaat. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn en je ze direct warm wilt consumeren, besprenkel je de glazuur over de broodjes. Anders laat je ze afkoelen en doe je daarna pas de glazuur over de broodjes heen zodat het mooi hard wordt.

Serveertip!

Vul de kaneelbroodjes ook eens met pecannoten en/of rozijnen!

Trek in meer recepten?