Kitespot Sardinië - La Pelosa

Sardinië Kitespot – La Pelosa

In het noordwestelijke puntje van Sardinië vind je deze geweldige spot. Naast dat je verrast wordt door super helder en felblauw water en een wit zandstrand, vallen de condities voor kitesurfen ook zeker niet tegen. In de zomer kun je surfen hier vergeten. Het kleine strand Spiaggia La Pelosa is in het hoogseizoen bedekt met strandgangers en daarom is het dan ook strikt verboden hier te surfen. In echt laagseizoen is hier echter niemand te vinden in is dit een prima spot waar je geniet van prachtige uitzichten!

Water- en windcondities

Deze spot heeft gevarieerde watercondities. Dit is sterk afhankelijk van de wind en de stroming. Je vindt hier veel de NW wind (Mistral) die bekend staat om sterke maar vlagerige wind. Vanuit het strand bekeken ligt er op noordwestelijke richting een klein eiland genaamd Isola della Pelosa die zorgt voor een breek van de branding vanuit de oceaan. Daardoor is het met NW wind weliswaar aflandig, maar heb je wel mega vlak water. Ook vind je hier weleens noordoostelijke wind, waardoor je onshore/ sideshore wind hebt gecombineerd met wat golven. Daarnaast heb je een flink stuk ondiep water waardoor het ook een prima plek is wanneer je startende kitesurfer bent.

Paradijselijk strand

Dit is naar onze mening misschien wel de mooiste kitespot van Sardinië. De mooiste, maar qua windcondities misschien niet de beste. Het is een smal parelwit strand, maar wel erg diep waardoor je altijd genoeg ruimte hebt je kite op te laten.

De kleuren van het water zijn super mooi. Van licht, fel tot donkerblauw.. het doet gewoon bijna pijn aan je ogen. Met uitzicht op het kleine eiland Isola della Pelosa met de oude toren en het grotere eiland Isola Piana en daarachter het Nationaal park Asinara. Is de wind gaan liggen of wacht je er nog op? Neem je snorkel spullen mee want je kunt hier ook prachtig snorkelen.

Faciliteiten aan de spot

Aan en rondom het strand vind je leuke tentjes voor een drankje of hapje. Chiosco bar la Torre vind je aan de meest westelijke kant, op de rotsranden met uitzicht over het eiland en de spot. Aan de linkerkant van het strand vind je Ristorante Bar La Pelosetta waar je terecht kunt voor een pizza en meer! Daarnaast vind je bar I Ginipri waar je kunt genieten van verschillende snacks waaronder goed belegde panini’s.

De spot is goed bereikbaar en je kunt aan de weg paralel aan het strand je auto parkeren. Tussen mei en september is het hier betaald parkeren en zal het lastiger zijn je auto kwijt te kunnen. In het laagseizoen parkeer je gemakkelijk en gratis aan deze mooie spot!