Romige vanille ijskoffie

Non stop warme dagen, trek in koffie maar toch lieverd iets verfrissend. Tijd voor ijskoffie! Maar wij houden van de echte romige, vette, zoete ijskoffie. In Zuid-Europa kennen ze bijna overal een espresso met een ijsblokje. Nee, dit willen wij niet. Dan maar zelf maken. Wat lastig als je geen vriezer hebt in de camper. Wij hebben er geen, dus besloten er maar meteen 2 te nemen, why not? Of je nodigt even wat mensen uit, dan heb je er ook nog anderen blij mee gemaakt. Er zijn vele manieren de ijskoffie te maken, mijn voorkeur heeft met vanille ijs met een vleugje kaneel.

Recept – 2 glazen à 250 ml

Ingrediënten

  • 1/2 liter vanille ijs
  • 250 ml espresso koffie
  • 2 tl kaneelpoeder

Bereiding

Je hebt niet veel nodig om een romige ijskoffie te maken. Een keukenmachine/ blender heb je nodig voor een mooi glad geheel.

  1. Zet allereerst de koffie. Wij houden van sterke koffie met de Bialetti percolator. Wanneer de koffie klaar is laat je deze afkoelen. Tip: wanneer je al bedenkt de ijskoffie te gaan maken, zet dan eerst de koffie zodat die kan afkoelen en haal erna je ijs bij de super (gezien je geen vriezer hebt deze koud te houden).

  2. Schep de halve liter vanille in de blender en voeg hier de koffie en kaneel aan toe. Blend deze kort totdat je een mooi glad en dik geheel hebt.

  3. Verdeel over de glazen en het drinkt natuurlijk het lekkerste met een dik rietje he;).

Trek in meer recepten?