Recept pompoenlasagne met venkelzaad en saucijzen uit Omnia oven

Romige pompoen lasagne

Met lasagne kun je werkelijk alle kanten op! Tegenwoordig maak ik veel vegetarische lasagnes, maar bij deze heb ik een venkel gekruid Italiaans worstje toegevoegd: echt heerlijk. De ‘Salsiccia al finocchietto‘ vond ik bij de Italiaanse slager en leek mij lekker door deze romige pompoen lasagne. Een heerlijk recept om te maken wanneer de herfst aanbreekt en je van de zoete smaken houdt waar voornamelijk de pompoen en venkelzaad voor zorgen, mmmm!

Recept – bakvorm Omnia oven

Ingrediënten

 • 750 gram flespompoen
 • 250 gram verse lasagnebladen
 • 300 gram Italiaanse saucijzen
 • 200 gram buffelmozzerella
 • 75 gram parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel venkelzaad
 • 3 takjes verse tijm
 • 50 gram roomboter
 • Peper en zout naar smaak
 • Zelfgemaakte bechamelsaus (ingrediënten hieronder)

Bechamelsaus

 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 50 gram bloem
 • 600 ml volle melk
 • 1 gedroogd laurierblaadje

Bereiding

 1. Vet de siliconen vorm in met boter, breng in een pan water aan de kook en begin daarna aan het snijden van de pompoen, dit is altijd even een werkje deze te bereiden. Het lekkerst is de pompoen in de oven te roosteren tot dat deze boterzacht is. Echter kost dit wat tijd en maak ik het mezelf in de camper makkelijker door de pompoen 20 minuutjes te koken. Schil de flespompoen en snijd in stukken en breng aan de kook. Wanneer deze zacht van structuur is, giet je het water af.

 2. Tijdens het koken van de pompoen begin je in een andere pan aan de bechamelsaus. Doe de roomboter in een steelpan met antiaanbaklaag op en zet laag vuur aan. Strooi de bloem erbij en roer zo’n 2 minuten zodat de bloem gaart. Klop geleidelijk de melk erdoor en klop het mengsel glad. Voeg het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur en haal het laurierblaadje eruit. Leg een vel plasticfolie op het oppervlak, zodat er geen velletje ontstaat op de saus.

 3. Begin nu aan het bakken van de saucijzen. Ik haal het vel van de saucijzen eraf zodat ik het worstje uit elkaar prak en in de pan kort laat rullen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de 50 gram roomboter in en voeg de fijne venkelzaad (even kort kneuzen met een vijzel of pollepel in een kom) en verse tijm toe. Bak zachtjes aan en voeg daarna de saucijzen toe. Bak gedurende 10 minuten, rul en maak met pollepel fijn.

 4. Tijdens het rullen van de saucijzen prak je de gekookte pompoen fijn met een vork en voeg je hierna de gekruide saucijzen toe en meng je dit goed door elkaar. Snijd de mozzarella in dunne plakken en zet de geraspte kaas klaar. Nu ga je aan de lasagne lagen beginnen en heb je voor je: de bechamelsaus, het pompoen-saucijzen mengsel, de lasagne vellen (snijd voor de Omnia oven de plakken in 3 vanwege de smalle ronde vorm), de plakken mozzarella en de geraspte kaas.

 5. Begin in de vorm met een dun laagje bechamelsaus. Vervolgens (van alles 1/4, behalve van de kaas > 1/5) een laag lasagnevellen, daarna een laag pompoen-saucijzenmengsel, een laagje bechamelsaus en vervolgens wat mozzarella en geraspte kaas. Herhaal dit 4x en zorg dat je op het laatst de 2/5 van de kaas goed bedekt als bovenkant. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet de Omnia oven zo’n 30 minuutjes op laag/ middelhoog vuur.

Serveertip!

De dag erna is de lasagne eigenlijk nog lekkerder, omdat die goed ingedikt is. Warm kort op en extra genieten. Het toevoegen van paar blaasjes salie (bij het rullen van de saucijzen) is ook een aanrader. Laat de tijm dan bijvoorbeeld weg.Trek in meer recepten?