Recept pasta Cacio e pepe met pappardelle

Pappardelle Cacio e Pepe

Pasta met kaas en peper: hoe simpel én smakelijk kan het zijn?! Gebruik welke pastasoort dan ook en combineer de juiste bereidingswijze en hoeveelheid ingrediënten om deze overheerlijke pasta te maken. Voor de pasta Cacio e Pepe gebruik je vaak spaghetti of een andere lange pastasoort. Ik vond de pappardelle hier mooi bij passen en met een verse pecorino (schapenkaas) van topkwaliteit en flink wat zwarte peper kan het eigenlijk niet meer mis gaan;).

Recept – voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse pappardelle
  • 100 gram pecorino romano
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • zout

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en kook de pappardelle pasta (of een andere pastasoort) met een scheut zout al dente gaar.

  2. Intussen maak je de zwarte peperkorrels fijn. Doe dit met een deegroller op je aanrecht/ werkblad of in een vijzel. Wanneer de peperkorrels fijn zijn voeg je 2/3 nu toe in een koekenpan en toast je deze heel kort op hoog vuur en voeg je erna een pollepel kookvocht en roer even in de pan.

  3. Schep de pasta wanneer deze beetgaar is uit de pan en voeg deze toe aan de koekenpan met de peper. Voeg nog een pollepel kookvocht toe en laat de pasta enkele minuten pruttelen in de pan zodat de peper goed intrekt.

  4. Rasp de pecorino kaas in een kommetje en voeg hier ook weer een pollepel kookvocht aan toe. Roer dit even goed door met een garde en spatel nu de pecorino bij de pappardelle en zet het vuur uit en roer de pasta nog even goed door elkaar tot dat de kaas egaal is opgenomen.

  5. Serveer de pappardelle op een bord en strooi hier de andere 1/3 van de peper samen met nog wat pecorino kaas overheen.

Trek in meer recepten?

Pan pizza

Je doet je oven direct weg na het proeven van een verse zelfgemaakte pizza uit…
Lees meer