Recept romige vanille panna cotta met verse passievrucht

Panna cotta Passievrucht

Gek op roomtoetjes gecombineerd met vers fruit?! Probeer deze romige vanille passievrucht panna cotta dan eens. Super gemakkelijk te maken en een waar genot waar je van wilt blijven eten. Dit basisrecept panna cotta kan gecombineerd worden met wat dan ook! Zelf houd ik van een frisse tegenhanger, omdat dit dessert romig en machtig is. Met bosvruchten of citroen is een van mijn favorieten. De combinatie met passievrucht is echter mijn nummer 1.

Recept – voor 2 personen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 25 gram suiker
  • 3 gram gelatine blaadjes
  • 3 passievruchten

Bereiding

  1. Weeg de droge gelatine blaadjes af tot 3 gram en week deze hoeveelheid nu in een kommetje met koud water. Na 15 minuten zijn deze voldoende geweekt en heb je nu jelly blaadjes die je goed moet uitknijpen tot al het vocht eruit is. Zet nog even apart.

  2. Schenk de slagroom in een klein steelpannetje. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg aan de slagroom toe. Ook het vanillestokje om mee te koken voor de smaak. Weeg de suiker af en voeg dit ook toe aan de slagroom.

  3. Breng de slagroom nu aan de kook en roer met een garde af en toe door. Wanneer het begint te koken draai je het vuur direct uit. Nu is het tijd om de uitgeknepen gelatine toe te voegen en roer met een garde tot de gelatine geheel is opgelost.

  4. Schenk de slagroom nu in de glaasjes en verdeel het gelijk over de 2 glaasjes. Dek de glazen af met vershoudfolie en laat dit nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna zijn ze als het goed is perfect stijf. Precies nog romig van structuur en hard genoeg om niet in te storten mocht je ze uit vormpjes willen storten op een bord. Bij deze glaasjes is dat niet nodig.

  5. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en verdeel over de twee glaasjes. De combinatie van de friszure passievrucht en de zoete romige panna cotta is verrukkelijk! Geniet ervan.

Trek in meer recepten?