Recept Klassieke Tiramisu zonder alcohol

Klassieke tiramisu

Italië brengt toch zoveel recept ideeën in mij op. Waar je ook bent in Italië, overal vind je de klassieke tiramisu op de kaart. Het bekendste Italiaanse dessert waar je nooit genoeg van krijgt. In dit recept heb ik gekozen voor een tiramisu met alleen eigeel en zonder alcohol. Zo vind ik hem het lekkerst! En hieraan vooraf gaat natuurlijk het zetten van een super lekkere sterke espresso met onze percolator. Super gemakkelijk recept voor in de camper. Naast de ingrediënten, percolator en een mixer heb je alleen nog geduld nodig. na 24u opstijven is de tiramisu het best!

Recept – voor 4 personen

Ingrediënten

 • 3 eidooiers
 • 1 eiwit (stijfgeklopt)
 • 75 gram kristalsuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 16 lange vingers
 • 125 ml sterke koffie
 • 2 el cacao

Bereiding

 1. Start met de voorbereiding voor de lange vingers door alvast koffie te zetten. Zorg dat de koffie lekker sterk van smaak is en laat de koffie in een bak afkoelen.

 2. Split de eieren en zorg dat je alleen het eigeel in de beslagkom doet. Voeg hier de suiker aan toe en klopt met een mixer de suiker en eigeel tot een schuimige massa die lichtgeel kleurt. Is het nog te geel, klop dan nog even verder door.

 3. Met een spatel schep je het schuimige eigeel-suiker massa uit de beslagkom en zet je even apart in een kommetje. Ondertussen klop je de mascarpone door en laat je die vast ‘familie maken’ met wat restjes eigeel mengsel in de beslagkom. Zo neemt de mascarpone het eigeel mengsel beter op. Voeg nu beetje bij beetje het eigeel verder toe en mix op lage stand een paar minuten door. Klop het eiwit van 1 ei in een kom stijf en spatel deze luchtige massa nu door het mascarpone-eigeel mengsel.

 4. Zodra er een mooi egaal beslag in ontstaan is het nu tijd om de lange vingers in de afgekoelde koffie te dopen. Doe dit niet te lang, anders worden ze te papperig en wordt de tiramisu super nat. Leg de helft in een schaal horizontaal tegen elkaar neer.

 5. Schep nu de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en herhaal nu het dopen van de vingers in de koffie en leg vervolgens verticaal de tweede laag neer. Gevolgd weer met de andere helft van de mascarpone.

 6. Ik zet de tiramisu eerst zo’n 24u in de koelkast voordat ik hiervan ga genieten. Daarom wacht ik ook nog met het bestuiven van cacao over de mascarpone. Het lekkerst is dit te doen wanneer je hem gaat eten. Mmmmm geniet ervan!

Trek in meer recepten?