Top 10 mooiste stranden Sardinië - Cala Luna

De 10 mooiste Stranden van Sardinië (+ Kaart)

Op zoek naar parelwitte stranden en een kleurrijke blauwe zee? Check! De meest prachtige stranden vind je gegarandeerd op Sardinië. De verschillende felle blauwe tinten doen soms gewoon pijn aan je ogen. Verspreid over het eiland vind je de meest idyllische stranden gecombineerd met duin, bos, meren, kliffen en grotten. In de zomer geniet je van de drukte en gezelligheid van de boten en strandgangers. Maar in de winter heb je deze stranden als een soort stilleven helemaal voor jezelf! Ontdek onze top 10 mooiste stranden van Sardinië, ook weergegeven op een kaartoverzicht.

Kaart Top 10 mooiste stranden van Sardinië

 1. La Pelosa
 2. Rena Majore
 3. Porto Pollo
 4. Marinella
 5. Capo Coda Cavallo
 6. Brandinchi
 7. San Teodoro
 8. Isuledda
 9. Golfo di Orosei
 10. Villasimius

De top 10 is weergegeven op volgorde van onze reisroute. Onze top 3 mooiste stranden zijn:

 1. Golfo di Orosei – Cala Luna
 2. Capo Coda Cavallo
 3. La Pelosa

1. La Pelosa – felblauw ondiep water met eilandjes vind je hier

Dit strand wordt niet voor niks door velen als een van Sardinië haar mooiste genoemd! Dit strand, genaamd Spiaggia della Pelosetta is een totaal plaatje aan schoonheid. Een klein bolvormig bounty zandstrand vind je in de buurt van de stad Stintino. De felblauwe kleuren doen haast pijn aan je ogen: wat een kleurenpalet van licht- tot donkerblauw. Daarnaast kijk je uit op Torre della Pelosa, de toren gelegen op het eilandje. Deze plek is in zomer seizoen geliefd onder vele strandgangers voor het zonnebaden, snorkelen en je kunt met vlak water zelfs leuk suppen naar het grotere eiland tegenover: Isola Piana. In het winter seizoen heb je het strand nagenoeg voor jezelf en is deze plek ook enorm geliefd onder surfers. Voornamelijk wind- en kitesurfers genieten van deze adembenemend mooie spot met goede windcondities.

Bekijk deze locatie!

2. Rena Majore – de spot voor golfsurfers met prachtige strandduinen

Rena Majore

Aan de noordoost kust van Sardinië vind je dit geliefde strand bij natuurgebied Rena Majore. Grenzend aan een groot mooi duingebied vind je de stranden Spiaggia Rena Majori en Spiaggia La Liccia. De plek is ook erg geliefd onder surfers, omdat hier soms wel tot 5 meter hoge golven ontstaan, die zich super clean achter elkaar herhalen. Daarnaast is dit duingebied ideaal om een mooie wandeling te maken en te genieten van de uitzichten en de soms ruige zee.

Bekijk deze locatie!

3. Porto Pollo – dé kitespot van Sardinië gelegen aan een schiereiland

Porto Pollo Sardinië

Porto Pollo is al jaren op rij een bekende plek voor watersporters. Aan twee kanten kun je hier geweldig surfen en zeilen. Maar daarnaast is dit ook een prachtig gebied aan de noordkust van Sardinië waar je geniet van meerdere prachtige stranden en met een luxe van een drone camera uitkijkt over het schiereiland Isola dei Gabbiani. Op dit schiereiland vind je luxe verblijven en kun je hier betaald met je camper verblijven. Je maakt in een half uurtje een mooie wandeling over het schiereiland, maar ook rondom Porto Pollo zijn prachtige wandelingen te maken. Geniet van de brede duinomgeving en de prachtige blauwe kleuren van de zee.

Bekijk deze locatie!

4. Marinella – kleine lange baai met ontelbaar tinten blauw water

Spiaggia di Marinella is een prachtige baai in de buurt van de beruchte Costa Smeralda. In dit gebied zijn veel prachtige stranden te vinden, de een nog mooier dan de ander. Deze baai van Marinella heeft een breed wit zandstrand met prachtig lichtblauw water aan een diep gelegen baai. Voor wel tientallen meters is het ondiep en verder vind je links en rechts verschillende kleine strandjes die grenzen aan deze baai.

Bekijk deze locatie!

5. Capo Coda Cavallo – tropisch paradijs in noord-oost Sardinië

Capo Coda Cavallo: de naam vernoemd naar de vorm van deze kaap: de paardenstaart. Deze plek, in de buurt van de stad Olbia, is werkelijk prachtig! Je kijkt je ogen uit bij aankomst op dit uitzichtpunt, waar je gemakkelijk kunt parkeren met de auto. Wil je tot de punt van de kaap wandelen en je dichter aan het strand begeven? Dan kun je ook de auto beneden parkeren op de zandvlakte. In de zomer is deze plek erg populair onder verschillende boten die dagtochten organiseren voor toerisme, maar ook onder zeiljachten.

Vanuit het strand Spiaggia di Capo Coda Cavallo kijk je uit over het spectaculaire Isola Tavolara gebergte van wel 500 meter hoog. Ook hier kun je in het zomerseizoen boottochten naartoe maken. Daarnaast bevindt een ander lager eiland zich tegenover de kaap: Isola Molara.

Bekijk deze locatie!

6. Cala Brandinchi – kraakhelder water in een ondiepe baai ideaal voor kids

Vlak onder Capo Coda Cavallo vind je twee waanzinnig mooie stranden: Cala Brandinchi en Spiaggia di Lu Impostu. Deze fijne parelwitte stranden zijn adembenemend mooi en je geniet hier van een prachtige omgeving. van duin, meren met flamingo’s en andere vogelsoorten en dennenbomen. Het strand is erg geliefd onder gezinnen, omdat het een strand is met een rustige branding en erg ondiep water.

Bekijk deze locatie!

7. San Teodoro – lang breed wit zandstrand in een prachtig natuurgebied

La Cinta is het meest bekende en onwijs grote zandstrand van San Teodoro. Een mooie strandwandeling maak je hier op het 5 km lange bounty strand. Het felblauwe water kleurt prachtig in contrast met het meer aan de andere zijde van het strand en de omgeving is erg fotogeniek door uitzicht op het Tavolara gebergte en de bergen die zich bevinden in het binnenland. Een strandwandeling met een zakkende zon is het mooiste! Geniet van de zon die achter de bergen verdwijnt.

Bekijk deze locatie!

8. Isuledda – minder toeristisch strand met flamingo’s

Dit kleine lieflijke strand Spiaggia Isuledda, vind je onder het bovengenoemde strand La Cinta van San Teodoro. Wordt dan weliswaar niet in top lijstjes benoemd, maar dit smalle intieme strandje is niet mis. De felle tinten blauw komen hier weer samen en langs de rotskanten is het ook prachtig snorkelen. Een fijn zandstrand, klein en ondiep helder water maakt dit ook een ideale plek voor gezinnen met jonge kinderen. Een plek erg geliefd onder de locals, en minder bekend onder het toerisme, maar naar mijn idee zeker de moeite waard en plaats ik als favoriet boven Spiaggia la Cinta.

Bekijk deze locatie!

9. Golfo di Orosei – de mooiste stranden van Sardinië vind je hier!

Deze kustlijn ten oosten van Sardinië – de golf van Orosei – bestaat uit de meest idyllische stranden, allemaal adembenemend mooi! Zo zijn er een heleboel te noemen, maar naar ons idee niet allemaal gemakkelijk te bezoeken (tenzij je voor een boottocht gaat). Wij maakte een wandeling vanuit Cala Fuili naar Cala luna: een grote verrassing!

Cala Fuili – adembenemend mooi kiezelstrand in een kloof

Cala Fuili is een klein kiezelzand strand, gelegen in een kloof en omringd door hoge rotswanden aan weerszijden. Het is een prachtige omgeving waar je vanuit het strand dieper de kloof in kunt wandelen voor verschillende wandelroutes en klimparcoursen. Dit strand is wat aan de kleine kant en heeft geen fijn zand, maar is wel erg fotogeniek! Daarnaast is Cala Fuili het startpunt voor de bekende wandeling naar het mooiste strand van Sardinië (naar onze mening): Cala Luna.

Bekijk deze locatie!

Het startpunt voor de hike naar Cala Luna is bovenaan de rotswand waar de autoweg naar Cala Fuili doodloopt. De wandeling is een gemiddeld niveau en met goede schoenen is dit voor de gemiddelde wandelaar goed te doen. De wandeling duurt zo’n 1,5 uur heen en dat wandel je ook weer terug. Die 3 uur totaal is het zeker waard en hieronder lees je waarom!

Cala Luna – prachtige grotten en rotswanden aan het allermooiste strand van Sardinië

Cala Luna is naar onze mening het mooiste strand van Sardinië. Je kijkt je ogen uit! Niet alleen vanwege het heldere water, de prachtige zeewater kleur en de prachtige rotswand aan de zuidelijke zijde. Dit strand is erg uniek vanwege de grotten die aan het strand grenzen. Wanneer je vanuit Cala Fuili naar Cala Luna wandelt, loop je over de rotsen langs de kustlijn. Je hebt hier echter nog geen idee van de prachtige diepe grotten die zich daaronder bevinden. Cala Luna is onwijs fotogeniek door de variatie aan schoonheden en wanneer je het strand nadert vanuit zee, bijvoorbeeld met kano of een boottocht, kijk je uit over de grotten van Cala Luna. Het is een kunstwerk om naar te kijken. Tijdens de wandeling geniet je ook van prachtige uitzichten over de kustlijn van Golfo di Orosei en geniet je soms bezoek van wat berggeiten.

Bekijk deze locatie!

Tijdens de wandeling van 1,5 uur heen, kun je ook nog een uitstapje maken naar Grotta del Bue Marino. Deze grotten bevinden zich halverwege de wandeling naar Cala Luna en in totaal tel je nog 45 minuten extra voor dit bezoekje. De grotten zijn prachtig en wij vonden het zeker de moeite waard hier even voor om te lopen. Voordat je weer 1,5 uur terug wandelt, is dit strand perfect om een uitgebreide pauze in te lassen. Een andere optie voor je terugreis: de boot die in zomerseizoen vanuit Cala Luna terugvaart naar de haven van Cala Gonone.

10. Villasimius – de mooiste stranden van Zuid Sardinië vind je hier!

Villasimius heeft het prachtigste strand met enorme vergezichten van het zuiden van Sardinië. Spiaggia di Porto Giunco is het lange en brede fijne zandstrand van Villasimius. De kleuren van het water zijn adembenemend mooi en contrasteert prachtig met het lichtgrijze water van de lagoon aan de andere zijde van het zandstrand en de groene omgeving rondom. Je kunt rondom het strand prachtig wandelen. Zo loop je vanuit het strand in 15 minuten naar het uitkijkpunt bij de oude toren Torre di Porto Giunco. Vanuit de toren heb je prachtige vergezichten over de stranden en de lagoon bij Villasimius. Aan de kant kijk je in zuidelijke richting uit over het strand Spiaggia di Capo Carbonara en kun je vanuit de toren in een half uur wandelen naar de kaap Capo di Carbonara.

Bekijk deze locatie!