Fruitnetje in de camper

De 10 beste aankopen voor in de camper

Het kan zo ongelooflijk simpel zijn, maar wat kun je blij zijn met bepaalde attributen in de camper. Ze zijn niet altijd anders dan waar je thuis blij mee bent, maar toch ga je ze in een camper meer waarderen of heb je het harder nodig. Onze 10 beste keuzes delen we graag met jullie en we vertellen waarom.

1. Stoffer en blik

In elk huishouden wordt deze ook wel dagelijks gebruikt, maar dan heb je vaak ook nog een bezem. In een camper heb je ruimte voor een stoffer en blik en JA ZEG wat gebruiken we die veel. We hebben er ook echt twee. Eentje hangt bij de keuken, de ander in de garage (nu klinkt onze camper opeens heel erg groot, maar nee). We gebruiken deze meerdere dagen in de week. Is het niet voor de hondenharen snel naar buiten vegen, dan wel voor al het zand dat wij en de hond mee naar binnen nemen. Ook laten we onze bus met cruesli of rijst weleens vallen, dan ben je ook zo blij met je stoffer en blik. In de garage hangt de stoffer die we gebruiken om onze kite gear mee schoon te maken. Een veeg over je kite, board of wetsuit en het meeste zand is weer weg. Echt top, wat zouden we zonder moeten..

2. Kruimeldief

De mini stofzuiger. Wij kennen veel oude mensen die zo’n ding hebben, maar jonge bloempjes dus ook. In de camper is het net als je stofzuiger thuis. Maar we hebben toch al een stoffer en blik? Klopt, maar met de kruimeldief kom je net even bij lastige plekjes, zoals voor in de auto rondom de stoelen, in de gleuf van de schuifdeur en wat hondenharen van het bed af. Waar we hem het meeste voor gebruiken is voor onze zitjes. Want het is niet zomaar een kruimeldief, nee.. eentje met een speciaal onderdeel waarmee je de hondenharen eraf zuigt en borstelt tegelijk. Zonder dat speciale ding krijgen we die rotharen van de hond niet eraf.

3. Koelmat hond

Gewoon bij de Action. Wat hebben ze niet? Deze koelmat heeft een verkoelende gel vanbinnen en de mat werk door middel van lichaamscontact zonder dat je een vriezer of elektriciteit nodig hebt. Wanneer het erg warm is buiten en in de camper, gebruiken we deze in plaats van zijn mand. Hier kan die dan even goed op afkoelen. Neemt weinig ruimte in beslag en is super vriendelijk voor onze viervoeter.

4. Waterkoker

Een kopje thee, afwassen met warm water, pasta koken.. genoeg redenen om een waterkoker in de camper te hebben. Uiteraard kunnen we ook een pannetje met water koken, maar dit duurt toch net wat langer. Maar in eerste instantie leek een waterkoker een energie- en ruimte slurpend ding, maar we hebben een goede en kleine gevonden. Kunnen we makkelijk opbergen en vreet dus niet te veel wattage.

5. Elektrisch koffie apparaat

We hebben onze fijne bioletti percolator van thuis meengenomen, maar kregen vlak voor vertrek een elektrische bioletti cadeau. Iedereen kent deze klassieker op gas, maar elektrisch leek ons een stuk handiger gezien we bijna altijd een volle accu hebben. Kunnen we beter besparen op gas. Vooral in de winter, wanneer we gas hard kunnen gebruiken voor onze kachel. Daarnaast maakt die ook een leuk geluidje als de koffie klaar is en je kunt zelfs een timer zetten wanneer de het apparaat de koffie moet zetten mocht je ‘s ochtends wakker willen worden met een wekker van koffie. Mmm

6. Vliegenmepper

Wij worden gillend gek van die rot vliegen. Ze zoemen en kriebelen niet alleen, sommigen steken zelfs. Én: ze zijn gewoon smerig. We sloegen maar in het rond met van alles, maar misten gewoon de klassieke vliegenmepper. Bij de Chinese bazar inmiddels 3 stuks aangeschaft: ieder eentje voor in de ‘woonkamer’ en eentje voor tijdens het rijden in de voorcabine. Een tweede is natuurlijk niet nodig als iemand de camper ook nog moet besturen..

7. Klamboe

Zijn muggen nog erger dan vliegen? Absoluut! Want naast meer dan 10 bulten alleen al op je kuit word je knettergek van dat gezoem bij je oor. Snel licht aan en vangen dat kreng, maar dan ben je altijd weer te laat. Het station van DEET zijn we ook al gepasseerd en de citronellakaarsen branden we meer voor de romantische sfeer. Maar daar is ons NET boven het BED. Zolang we tijdens het slapen veilig zijn, voelen wij ons happy. En het werkt! We hebben gedacht aan een net voor de ingang, maar daar lopen we zo vaak in en uit. Het bed kruipen ze ’s avonds snel in en dicht met het gordijn. Bye bye muggen (oh arme Lucky ligt alleen niet beschermd).

8. Afdruipmat

Ja ja, afwassen doen we zeker wel elke dag. We laten niks langer dan een dag staan, goed he?! Duh, moet ook wel want we hebben geen ruimte om het te laten staan of gaan weer rijden.. oeps! Maar de afdruipmat is ideaal. Neemt weinig ruimte in beslag, hang je even makkelijk uit en is zo weer droog. Schuifdeur open zodat het lekker doortocht en je vaat is ook meteen weer droog. Theedoek is dus bijna overbodig.

9. Fruitnetjes

Het is niet alleen in Insta-waardig en iets wat je op Pinterest tegenkomt. Nee nee, deze netjes zijn multifunctioneel. Wij houden van veel fruit en groenten op voorraad. Maar waar laat je het allemaal? De koelkast zit vaak al volgepropt met andere dingen en een gezellige fruitschaal op tafel gaat hem natuurlijk niet worden. De netjes zijn gezellig, hangen beetje tegen de deur en aan de keukenwand waar we er toch geen last van hebben. En tijdens het rijden vliegen de appels en peren niet door de rondte heen.

10. Mifi router

Je bedoelt Wifi? Nee Mifi heet zo’n klein schattig apparaatje waardoor je wel even een sterke hotspot voor internet creëert. Met ons internet van de telefoon gaat het hard, dus hebben we een internet kaart nodig om de andere helft van de maand door te komen. Op elke locatie zetten wij draadloos internet op. Dus ook in de camper en dat is gewoon super fijn. Gaan we op pad, dan nemen we dat ding gewoon lekker mee (past makkelijk in je broekzak).

1 thought on “De 10 beste aankopen voor in de camper”

Leave a Comment