Algarve, Portugal

De Algarve is een van de populairste regio’s van Portugal. En niet voor niets, want de Algarve kent verschillende leuke plaatsjes en een van de mooiste stranden van Europa. Van eindeloze dramatische kliffen, tot en met brede zandstranden en kraakhelder water. We hebben verschillende stops met de camper gemaakt. Grote steden hebben we hier vooral vermeden. In de Algarve zijn we voornamelijk mooie kustplaatjes gaan opzoeken, ook met oog op goede spots om te kitesurfen. De Algarve is in het hoogseizoen erg warm, maar vooral ook erg druk. Wij hebben hier in mei gereisd en dat was een hele geschikte maand qua temperatuur als niet de druk. Onderstaande plekken zijn ons het meeste bijgebleven.

Tavira

Een schattig klein stadje, opvallend door de smalle straatjes, oude gebouwen en de Gilão rivier die hierlangs stroomt. Tavira wordt ook wel ‘het Venetië van de Algarve’ genoemd. Het is hier knus, gezellig en overzichtelijk. Naast het bruisende centrum is het zeker ook de moeite waard een wandeling te maken naar Ihla de Tavira. Op het eiland vind je een 11 kilometer lange kustlijn en het is hier prachtig. Je kunt met een treintje of langs het wandelpad het eiland bereiken.

Ihla de Faro

De drukke stad Faro hebben wij niet gezien, maar een bezoekje aan het eiland onder Faro, vonden we zeker de moeite waard. De kustlijn van Ihla de Faro scheidt de zee van de Ria Formosa. Het eiland is onderdeel van het natuurpark ‘Parque Natural Ria Formosa’. Het eiland is prima toegankelijk met de auto, ook met camper ben je hier welkom. Vanuit het eiland kijk je over de rivier uit op het vliegveld van Faro en de stad. Het eiland is bewoond en toeristisch bezocht, dus je ontkomt niet aan drukte. Buiten het hoogseizoen is het prima te doen en geniet je van verschillende gezellige restaurants. 

Park4night tip!

Benagil

Verschillende stranden rondom Benagil zijn prachtig om een bezoekje aan te brengen. Allemaal hebben we net weer wat anders. Bij Benagil heb je de beroemde Benagil Cave waar je zowel boven als beneden een bezoekje kan brengen. Bovenlangs de kliffen kun je mooi wandelen en kun je het gat van de grot aanschouwen. Beneden kun je een bezoekje brengen door er met een boottocht, kanoe of met SUP heen te gaan. Daarnaast kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan een prachtig strand met laagtij: Praia da Marinha.

Lagos

Naast onze focus op het kiten rondom deze plek, is de stad Lagos ook echt een bezoekje waard. Wel buiten het hoogseizoen, want de drukte is gigantisch hier, voornamelijk door Brits toerisme. De stad heeft namelijk erg gezellige straatjes met goede restaurants en cafeetjes. Zowel moderne internationale keukens als typische Portugese visrestaurants. Vanuit omgeving Lagos kun je ook erg veel doen. Mooie wandelingen, fietstochten, verschillende stranden te bezoeken en overige activiteiten.

Park4night tip!