René Anneloes en Lucky van de Campertrek

Over ons

René en Anneloes

Wij zijn de bouwers en reizigers achter de Campertrek. Samen met onze labrador Lucky zijn we het avontuur aangegaan: een camperreis door Europa. Een paar jaar terug hadden we een droom: een busje zelf ombouwen tot camper: en dat is gelukt!

Een goed team zijn we samen, maar echt! Tijdens het bouwen was René van het denkwerk, en uiteindelijk ook doen. Heeft geduld en werkt graag doordacht en van voor naar achter. Anneloes is impulsief en ongeduldig. Vooral doen en aan drie dingen tegelijk beginnen en het liefst van achter naar voor werken. De combi maakte ons camperbouwers boven eigen verwachtingen!

In de camper hebben we niet voor niets een ruime garage gebouwd. Al onze sport gear is mee! Samen genieten we van kitesurfen, tennissen, beachball, hiken, mountainbiken en rijden we graag mooie routes met de camper, bezoeken we dorpjes en steden en nog veel meer. We brengen dolgraag tijd door met onze hond Lucky, zijn eigen verhaal lees je hieronder. Anneloes is daarnaast graag aan het kokkerellen, fotograferen en filmen. René klust graag aan de bus waar kan en zoekt graag van alles uit.

Wij houden van reizen, maar ook van het ‘leven’ in de camper. We zijn actievelingen, maar een dag weinig bewegen is ook oke. We zijn dagelijks bezig met waar we heen gaan, maar alles is een idee en geen plan. We zien vanzelf waar de reis ons brengt. We genieten van de kleine dingen en voelen ons rijk in het vrije leven.

René Anneloes de-Campertrek
Labrador-Lucky

Lucky

Lucky is lucky, want hij is een hond die veel buiten is en 24/7 met zijn baasjes doorbrengt. Een jonge labrador met eigenzinnig karakter. Is zo obsessief als wat en als hij even mag kiezen tussen de obsessie eten of de bal dan kies hij altijd voor de bal. Het is een echte retriever, dus naast ballen brengt die ook maar al te graag stokjes en de meest gekke voorwerpen terug. Hij zal starend wachten tot je iets gooit, voor ons irritant, maar de meeste mensen vinden het schattig.

Reizen vind hij ook niet erg, want wanneer we rijden ligt hij voorin knock-out. Heuveltje hier, scherpe bocht daar: helemaal oke. Zijn lievelingsplek is onder de camper of voorin op een van de rijders stoelen. Op zijn verjaardag en met dierendag mag hij bij ons op bed (zo lucky).

Daarnaast beschermt hij graag de bus. Voorbijgangers zullen de hond niet missen en het liefst vervolgt hij een blaf met iets brengen. Heeft het liefst altijd iets in zijn mond. Zijn knuffelbeer, een slipper of een sok. Hij kan zichzelf uren vermaken met zijn boei en verandert dan ook in een circushond. Is een echte waterrat die wilde zeeën trotseert om zijn speeltje terug te brengen.

Het is een soms een irritante puber, maar vooral de grappigste, liefste en leukste hond die je mee op reis kunt hebben. Het was onze droom te reizen met een hond en Lucky is een grote toevoeging deze reis.

Top-10-mooiste-stranden-Sardinië-Brandinchi.

Volg ons op Instagram

Voor al onze actuele reisbestemmingen en verhalen

Frequently Asked Questions

1. Is reizen in tijd van een pandemie mogelijk?

Wij zijn ervoor gegaan. Grenzen dicht, lockdowns, reisbeperkingen: nee hoor. Wij hebben hier geen last van gehad. Je past je gemakkelijk aan wanneer er aangepaste regels zijn in een land. Gezien je met de camper niet afhankelijk bent van hotels, restaurants etc. was dit voor ons extra gemakkelijk.

2. Hoe ziet jullie reisplanning voor een jaar eruit?

Wij plannen eigenlijk per dag, soms per week. Daar past dus ook geen landenroute bij, want alles verandert continu. We hebben geen deadlines, nergens afspraken dus laten ons leiden door spontaniteit. Welke landen we nog allemaal gaan zien is een groot open speelveld.

3. Is dit de eerste keer op pad met een camper?

Ja. Er werd ons veel gevraagd of we voor deze ‘grote’ reis al eens proef hadden gereden met een huurcamper. Wij hadden niet het idee dat nodig te hebben om dit leuk te vinden. Het draait ook niet allemaal om de camper. De camper zien wij als een middel om onze reis waar te kunnen maken op de manier hoe wij nu leven/ reizen.

4. Is reizen met een hond gemakkelijk?

Wij vinden van wel. Het is super gezellig met een hond aan boord en onze jonge hond past zich goed aan en geniet volop van het buitenleven. De hond heeft geen ruime woonkamer nodig, zolang die maar dicht bij zijn baasjes is.. dat is hij natuurlijk!

5. Werken jullie nog tijdens het reizen?

Wij hebben beiden onze baan opgezegd en werken momenteel niet. Wij leven van ons spaargeld maar zijn niet van plan een jaar ‘niks’ te doen. Naast alle reisavonturen zijn wij beiden ook ondernemend en nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden om onze kost tijdens de reis te verdienen.

De campertrek

We hopen jullie met onze website te informeren en te inspireren.
Het camperleven is volop genieten en we vinden het leuk
jullie op de hoogte te houden van onze avonturen.
Volg ons ook op Instagram voor dagelijkse updates.