Aardbei limonade

Met heerlijke aardbeien en paar citroenen maak je een perfecte limonade. Wanneer je een echte ‘limonade met prik’ drinker bent valt het even vies tegen wanneer je Nederland verlaat. Want in andere landen (in elk geval Zuid-Europa) kennen ze geen limonadesiroop om aan te mengen met water. Daar hebben ze gewoon veel zoete dranken waar je een glas van neemt zonder aan te mengen. Maar waarom niet zelf maken? Ik ging verschillende recepten eens vergelijken en kwam zelf uit op deze samenstelling.

Recept – 1 liter siroop

Ingrediënten

  • 1 kilo aardbeien (vooral die zoete donkerrode van het seizoen)
  • 250 ml water
  • 3 citroenen
  • 300 gram suiker
  • 4 eetlepels honing

Bereiding

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien en was ze goed. Pureer in een pan (met een dikke onderkant zodat je aankoeken voorkomt) de aardbeien met afgemeten water tot een glad geheel. Ik heb mijn staafmixer/ combi keukenmachine meegebracht in de camper en dat is toch echt wel een fijn ding voor vele recepten.

  2. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur zo’n 5 minuten koken. Wanneer het mengsel aan de kook gebracht is ontstaat er telkens een licht schuimlaagje wat je het beste steeds kunt wegscheppen. Blijf gedurende het kookproces goed roeren.

  3. Voeg daarna het citroensap, de suiker en de eetlepels honing toe en laat dit samen nog eens 5 minuten koken.

  4. Ik las in andere recepten dat je de siroop vervolgens door een fijne zeef of door een doek moet gieten om zo de pitjes te verwijderen zodat je geen troebele siroop krijgt. In een camper is dit echt te veel tijd en gedoe dus besloot ik dit niet te doen. Uiteindelijk zo in verschillende flessen gegoten en klaar is kees.

Tip!

Zorg dat je de flessen goed schoonmaakt met kokend heet water zodat je de siroop nog lang kunt bewaren. Zowel de fles als de dop dus goed omspoelen. Daarnaast op een donkere en koele plek bewaren.

Trek in meer recepten?